Florida Keys: Verdens vakreste biltur

Jeg synes jeg hører den kritiske stemmen: Og hvordan vet du at dette er verdens vakreste bilreise?
Tja, vet og vet. Prøv å motbevise det da.
Etter mitt syn er det noe av det aller vakreste du kan oppleve. Og det i et tropisk klima.
Turen som begynner, det er for så vidt opp til deg selv da, men om du regner ruten fra South beach i Miami og til Duval street, selve festgaten i Key West – så bruker du vel fire timer nedover.
Og jeg kan rett og slett ikke forestille meg fire flottere timer.
Spesielt om du legger turen til sånn etter high noon – og får med deg selve solnedgangen i det du ankommer den frodige, fuktige frilynte byen. I enden av veien.
Denne solnedgangen er da også verdensberømt. Det hevdes at det oppstår helt spesielle lysforhold fordi solen når havkantene i tre hav samtidig – sett fra Key West: Atlanterhavet, Mexicogulfen og Det Karibiske hav.
Antakelig er det bare et slikt vanlig turisme-slagord som er funnet på av et eller annen lokalt reklamebyrå.
Og man trenger i og for seg ikke pakke det hele inn i turist-slagord.
Det er like vakkert uten. Solnedgangen der ute er uansett aldeles spektakulær.
Til sammen består forresten Florida keys av om lag 1700 øyer. 1700 paradisiske palmebekledte, strandomringede tropiske perler. Og man blir i godt humør bare av navnet på en del av øyene:

Boca Chita Key
Sands Key
Elliott Key
Adams Key
Rubicon Keys
Totten Key
Key Largo
Plantation Key
Windley Key
Upper Matecumbe Key
Lignumvitae Key
Lower Matecumbe Key
Fiesta Key
Rattlesnake Key
Conch Key
Duck Key
Grassy Key
Crawl Key
Long Point Key
Fat Deer Key
Key Vaca
Boot Key
Knight’s Key
Pigeon Key
Little Duck Key
Sunshine Key
Bahia Honda Key
Spanish Harbor Keys
West Summerland Key
No Name Key
Big Pine Key
Summerland Key
Knockemdown Key
Cudjoe Key
Sugarloaf Key
Park Key
Saddlebunch Keys
Shark Key
Geiger Key
Big Coppitt Key
Key Haven
Stock Island

før du er på Key West. Der det venter et utrolig utvalg av uterestauranter, utebarer, utescener. Og Ernest Hemingways hus fullt av katter.
I tillegg kommer klimaet. Det velsignende klimaet.
Ikke fordi jeg har noe spesielt negativt å si om vinteren i Norge. Er du godt kledd – er været helt greit. Sånn, innimellom. Og jeg har absolutt gjort mitt for å ta vinteren i bruk – både på trykk og i praksis de siste månende. Men da jeg kom til å sjekke værmeldingen for Key West i dag, og de meldte 25 plussgrader, lettskyet, pent vær, så slo det meg at jeg nok hadde overlevd det også. Og solgangsbrisen hadde det vel også blitt en råd med…

Bildeserie med 6 bilder — bla ved å trykke på pilene
Vist 4181 ganger. Følges av 6 personer.

Kommentarer

Ja det er kjempefint der Ove..men jeg vil minne deg om isbadinga på Langesund Bad kl. 15 til lørdag, du er utfordret til og bade vet du, til inntekt for Landsforeningen for Trafikkskadde :-)

Takk for det Vidar. Jeg har da også – ved full bevissthet – takket pent nei. Men, igjen, hyggelig å være, vel, ønsket.

Nei er et tja..og tja er ja Ove.

Jeg ønsker meg inderlig tilbake til Florida. Jeg har vært der og kjørt dragrace, og jeg kjøpte siste bilen min der, begynner riktignok og bli noen år siden, men for en flott plass og dra på ferie.Jeg var der i 8 kanonbra uker

Kom til å tenke på en liten detalj som ikke alle kanskje fikk med når de så James Bond på terrassen i huset til Hemingway i “licence to kill” der han nekter å ta imot et oppdrag i Istanbul og sier opp.
Han blir da fratatt pistolen og agentlisensen og sier: "I guess this is “farwell to arms”!!!!! en herlig detalj da dette er navnet på en av Hemingway’s bøker

Farvel til våpnene – er ikke noe dårlig avskjed.
Forøvrig er det slik at kattene i huset til Hemingway i Key West er helt spesielle. De har en ekstra “tå” på potene sine. Og blir behandlet som små prinser…

og urinalen i hagen der hadde Hemingway stjålet med seg fra Sloppy Joe’s bar i fylla.
Ellers er “the garden route” fra Cape town og østover langs det Indiske hav også en av de vakrere bilturene.
Kjørte oppover kysten av Mozambik fra Maputo i Januar, det kan ogå anbefales

Og turen fra Los Angeles til Seattle, samt turen fra Kemer til Syria-grensen i Tyrkia, mange turer i Afrika og definitivt turen rundt Como-sjøen i Italia (vignettbildet er derfra). Ja, det finnes mange – men Key West-turen er den fineste synes jeg….

Wow! Den bilferien skal eg ta. Solnedgangbildet var nydelig, samt bildet av den nedlagte broa. Men bare fire timer? Du har ikkje tips om ein lengre ein?

Florida rundt – fra Key West til Jacksonville – om Tallahassee via Panama City sørover til Tampa, St. Petersburg, Fort Myers – over Everglades, Miami, Fort Lauderdale…joda, det er mange muligheter…

Kult. Eg kjem tilbake til deg for meir reisetips når det blir aktuelt. Dette blir bra ferie, ein gang i tida!

Vi tok den turen i januar 2008 år! Helt fantastisk! Kjørte fra Miami, ned til Key West og så opp til Marco Island hvor vi besøkte emigrerte slektninger:) Booka hotell kun første natten, resten av tiden tok vi inn på hotell der hvor det så fint ut:)
Etter obligatoriske besøk i Disneyland, Universial Studios, Epcot etc avlsuttet vi reisen med cruise til Bahamas fra Miami. PS. To stk 1 gen iPhones ble det også:-D

Miami skyline.


Dette bildet har festa seg på netthinna. Dette vil eg framleis oppleve. …har berre ikkje komt så langt enda…

Annonse

Nye bilder